Uvod

Splošni pogoji spletne trgovine Hempz.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Spletno trgovino Hempz.si upravlja podjetje Vizuala d.o.o.; v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini; v nadaljevanju kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Hempz.si, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Naročilo

Kupec lahko na spletni strani Hempz.si izbira med različnimi lepotnimi izdelki. Za nakup v spletni trgovini Hempz.si registracija ni potrebna.

Ko kupec najde izdelek, ki mu ustreza, ob izdelku označi gumb “Dodaj v košarico”. S tem doda proizvod v “spletno košarico”. Hkrati se na vrhu spletne strani izpiše, da je bil izdelek dodan v košarico in omogoča pregled vsebine “spletne košarice”. Kupec lahko nato nadaljuje nakupovanje oziroma izbiro še med preostalimi proizvodi ali pa neposredno nadaljuje v spletno košarico s klikom na gumb “Ogled košarice”, kjer lahko posodobi količino ali odstrani izdelke v košarici. Od tu, ali s klikom na gumb “Na blagajno” lahko nadaljuje na zaključek nakupa. Spletna trgovina je nastavljena tako, da ima kupec vedno vpogled v košarico in pregled njegove izbire izdelkov. Ko kupec izbere gumb “Na blagajno” se prične oddaja naročila. Oddaja naročila je sestavljena iz pregleda vsebine spletne košarice, vnosa osebnih podatkov za dostavo in načina plačila ter potrditve naročila. V pregledu spletne košarice lahko kupec izbere poljubno količino posameznih izdelkov ali odstrani izbrane izdelke iz košarice. V nadaljevanju kupec poda svoje osebne podatke; ime in priimek, dostavni naslov, telefonsko številko in kontaktni elektronski naslov preko katerega bo potekala nadaljna komunikacija. Na desni strani je povzetek celotnega kupčevega naročila in vrsta plačila. Več o vrsti plačila in stroških pošiljanja v posameznih primerih si lahko preberete v pogojih poslovanja. S klikom na gumb “Zaključi nakup” kupec potrdi naročilo in hkrati zaključi svoj nakup. Po zaključenem nakupu se kupcu prikaže potrditveno sporočilo (Zahvaljujemo se za naročilo…). S tem je bilo naročilo oddano.

Po oddaji naročila kupec v roku 24 ur od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov elektronski naslov (e-mail). Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku dveh ur po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov info@hempz.si. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (Vizuala d.o.o.) sklenjena. Ponudnik zatem v dogovorjenem roku pripravi blago in ga odpremi.

Pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika info@hempz.si. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave kontaktira ponudnika preko elektronskega naslova info@hempz.si.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila:
Pregled košarice je dosopen ves čas brskanja po spletni strani Hempz.si. Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov.

Dobavni rok in dostava

Ponudnik v obljubljenem roku izdelek zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan oddano do 12. ure, ponudnik pošiljko odpošlje še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 12. uri, pošiljko ponudnik odpošlje naslednji delovni dan. Pri naročilih s plačilom po predračunu, se paket odpošlje šele po preveritvi zneska na ponudnikovem transakcijskem računu (običajno naslednji delovni dan po nakazilu). Pošiljka navado prispe 1-3 dni po odpošiljanju. Pošiljke odpošiljamo preko kurirske službe GLS. Osebni prevzem na sedežu podjetja ni mogoč. V primeru, da paketa ne prejmete v 5-ih delovnih dneh, mora kupec to sporočiti na elektronski naslov info@hempz.si.

Stroški pošiljanja

Pri naročilih v vrednosti nad 50 € je kupec oproščen stroškov pošiljanja. Pavšalni strošek dostave blaga v primeru plačila preko TRR znaša 3,25€. Ta strošek zajema pakiranje in odpošiljanje paketov preko kurirske službe GLS.

Cene

Cene izdelkov so v evrih in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene so navedene ob proizvodih in so priporočene maloprodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika.

Akcijske oziroma znižane cene proizvodov so označene tako, da je ob njih navedena prečrtana polna cena. Ponudba velja za naročila oddana preko spleta, do predhodno določene časovne omejitve ali odprodaje zalog.

Možnosti plačila

Ponudnik omogoča način plačila po predračunu:

Pri plačilu po predračunu / preko TRR se plačilo opravi na ponudnikov transakcijski račun ob predhodni izdelavi predračuna. Pošiljka je odposlana šele po preveritvi zneska na ponudnikovem transakcijskem računu.

Pritožbe in reklamacije

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@hempz.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Preklic naročila

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku dveh ur po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov info@hempz.si. V primeru, da v dogovorjenem roku kupec svojega naročila ne prekliče, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec ima po tem zakonu pravico, da v štirinajstih dneh po prejemu blaga sporoči ponudniku, da odstopa od pogodbe. Razlogov pri tem ni potrebno navesti.

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka člena ZVPot ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Hkrati je kupec zavezan, da prejeto blago vrne na ponudnikov naslov nepoškodovano in v nespremenjeni količini (kot ob prejemu blaga) najkasneje v 30-ih dneh po oddaji sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku 14-ih dneh po prejemu blaga brez sporočila o odstopu od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupnina je s strani ponudnika vrnjena v celoti najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta Hempz.si.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Upravljalec spletne trgovine Hempz.si

 Podjetje: Vizuala d.o.o.  Davčna številka: 82547521
 Sedež: Podrečje 56, 1230 Domžale  Matična številka: 6588085000
 E-mail: info@hempz.si  TRR: SI56 6100 0000 6982 795 odprt pri Delavski hranilnici

Spletna trgovina Hempz.si vam želi veliko užitkov pri nakupu in uporabi naših izdelkov.