Prepogosto umivanje las?

Hempz_rezultati_pranja_las

Šamponiranje, izpiranje, ponovitev… Ali pa tudi ne?
Na naši Facebook strani smo preverili, kako pogosto si umivamo lase.

 

testimonial_content

Ste vedeli, da bolj ko si umivamo lase, več olja naše lasišče proizvaja?

 

Oceni tip svojih las

Tudi pri hitro mastnih laseh, vsakodnevno pranje las ni potrebno. Svoje lasišče je potrebno izuriti! Prepogosto umivanje las dejansko povzroči bolj mastno lasišče in posledično masten videz las, zato vzpostavi urnik pranja las. Prični z umivanjem vsak drugi dan in nato vsak tretji dan itd. Šamponi in balzami brez sulfatov in parabenov ne dražijo lasišča in pripomorejo k zmanjšanju proizvajanja olja in bolj zdravemu izgledu. Odziv lasišča na površinsko aktivne snovi (kot so sulfati) je, da skuša na svoj naraven način nadomestiti izgubljeno vlago lasišča in posledično prične s proizvajanjem sebi naravnega olja.

umivanje_lasTudi pri normalnih laseh, kjer si lase umivate 2-3x na teden, lahko podaljšamo vmesni cikel, tako da si lase umijemo dan pozneje od predvidenega in postopoma povečujemo cikel med posameznimi pranji las ali pa posamezno umivanje nadomestimo s pranjem s suhim šamponom.

Pri bolj suhih laseh, kjer pranje las zadostuje le 1x na teden je prav tako mogoče podaljšati cikel z zamikom dneva pranja ali pa izmenjujemo klasično umivanje las s pranjem s suhim šamponom.

Gosti ali tanki lasje

Tanjši kot so lasje, bolj očiten je videz mastnih las. Za tiste s tanjšimi lasmi imamo preprost trik: namesto, da si vsak drugi ali tretji dan lase umijete s šamponom, si jih le zmočite in nanesite balzam za volumen, s čimer osvežite videz in volumen las, hkrati pa ne izperete naravnega olja lasišča. Za tiste z gostejšimi lasmi priporočamo izbiro balzama za suho pranje las.

 

suhi_sampon

Suhi šamponi

Suhi šampon Hempz učinkovito absorbira odvečno olje in za seboj ne pušča vidnih belih sledi. Lahko se uporablja tudi za osvežitev 2-3 dni neopranih las, saj jim doda svež izgled, volumen, teksturo in prijeten vonj.

Več na www.hempz.si/product/haute-mess-suhi-sampon.

 

Lepotni spanec

Pred spanjem spni lase v mehko figo, s čimer jih zavaruješ pred trenjem, ko se ponoči obračaš in tako ohranjaš svojo naravno teksturo in preprečiš nadaljne poškodbe lasne povrhnjice.

Umivanje las

pranje_lasPri umivanju se izogibaj prevroče vode, saj dodatno izsušuje lasišče in lase, kar seveda ponovno pomeni večje in močnejše proizvajanje olja lasišča. Prav tako se priporoča uporaba manj invazivnih šamponov in balzamov, ki povzročajo iritacijo in močnejše mastenje las. Balzam za obnovo lasne strukture in lažje razčesavanje nanašaj le po vrhu las in vse do konic ter se izogibaj vtiranju v lasišče. Uporaba šamponov in balzamov, ki bazirajo na naravnih osnovah, kot npr. Hempz linija s čistim organskim konopljinim oljem je vedno prava izbira.

Nasvet

Predno zmočiš lase, vtri nekaj šampona v suho lasišče. S tem dodatno absorbiraš ostanke olja na laseh, saj se tako olje na lasišču veliko bolje veže s šamponom, kot če ga razredčimo z vodo. Se še spomniš teorije, da se olje in voda ne mešata :) Nato zmoči lase in odstrani šampon. Ponovi postopek z dodatno količino šampona še na mokrih laseh in ponovno izperi. Nego nadaljuj z izbranim balzamom za lase.

 

Suhi šampon & balzam – rešitev za mastne lase

Ker pogosto umivanje las dodatno spodbuja nastajanje mastnega lasišča priporočamo uvedbo nove rutine: izmenjuj klasično umivanje s suhim šamponom in balzamom Hempz za suho pranje las in podaljšaj cikel med ponovnim umivanjem. Tvoji lasje bodo mehki in sijoči – kot bi bili ravnokar sveže oprani in hkrati izvrstna rešitev, ko ti zmanjka časa še za pranje las.

HauteMess_Hempz